Historie

Brink Staalbouw, een rijke historie 


Oprichter Henk van den Brink begon in 1980 samen met zijn broer een bedrijf in de verhuur van kranen en hoogwerkers. Daarnaast werden staalconstructies geproduceerd. In 1998 zijn de bedrijven gesplitst en is Henk verder gegaan in de staalbouw. 

Ondernemer Henk van den Brink heeft met het bedrijf goede jaren beleefd. En hij heeft niet stil gezeten: er is veel geïnvesteerd in huisvesting, machines en materieel, om te kunnen groeien en om met de tijd mee te gaan. In 2014 is het nieuwe bedrijfspand in gebruik genomen aan De Landweer op industrieterrein Harselaar West-West in Barneveld: een hypermoderne staalfabriek, optimaal geautomatiseerd, geschikt voor volumineuze staalprojecten.

Brink Staalbouw staat goed op de kaart en behoort tot één van de grootste staalbouwers in Nederland. Met de komst van ing. Robert Kwintenberg in 2015 is er een nieuwe generatie in het bedrijf gekomen. Met een frisse blik op staalontwikkelingen, een optimale klantfocus en een enorme innovatiedrang, geeft hij leiding aan ca. 120 personeelsleden. 

In 2018 heeft Brink Staalbouw een nieuwe vestiging op bedrijventerrein 't Lochter III in Nijverdal geopend. Ook zijn in dat jaar alle aandelen van het bedrijf overgenomen door Kwintenberg.

In 2019 zijn de productiehallen in Barneveld uitgebreid met ruim 4.000 vierkante meter. De totale bedrijfsoppervlakte is hiermee vergroot tot ruim 25.000 vierkante meter. De productiecapaciteit bedraagt ca 35.000 ton staal op jaarbasis.

Volumebouwen en flexibiliteit was en is ons handelsmerk. Daar zijn we groot mee geworden. We zijn met de tijd meegegaan, zonder dat we ons verleden vergeten. 

Neem contact met ons op

Contact


Van den Brink Staalbouw Barneveld BV

(hoofdkantoor)

De Landweer 1
3771 LN Barneveld (NL)

KvK nr: 55034675

 

Van den Brink Staalbouw Nijverdal BV

Anders Celsiusstraat 17

7442 PB  NIJVERDAL (NL)

KvK nr: 70971099

 

Centrale ligging