Er waait een frisse wind bij Van den Brink Staalbouw

< Terug naar nieuwsoverzicht
Geplaatst op: 20 May 2016

Artikel Logistiek Vastgoed 2016:

Er waait een frisse wind bij Van den Brink Staalbouw

Van den Brink Staalbouw uit Barneveld behoort tot één van de grotere staalbouwers in Nederland. De volumebouwer is met name actief in bedrijfshuisvestingen, logistieke centra, parkeergarages en grootschalige retail. De staalbouwer is in staat om snel, efficiënt en duurzaam staaloplossingen in draagconstructies  aan te bieden, tegen uiterst concurrerende prijzen.

“Wij zijn een no-nonsense staalbouwer, centraal in Nederland, plat georganiseerd en we houden van aanpakken”, vertelt directeur Robert Kwintenberg enthousiast. De jonge ondernemer heeft een frisse kijk op marketing, staalontwikkelingen en conceptueel bouwen. Hij vervolgt: ”Onze kracht zit in de inzet van onze staaloptimalisatie gekoppeld aan de productiecapaciteit van ruim 20.000.000 kg staal op jaarbasis (dit komt overeen met ca. 500.000 m2 dakoppervlak van dc’s) en de hoge snelheid van bouwen.” “Massa is kassa”,  voegt hij daarbij met een brede glimlach aan toe.

Dit jaar neemt de 38-jarige Kwintenberg het bedrijf over van Henk van den Brink. Laatstgenoemde ondernemer heeft met het bedrijf goede jaren beleefd. En hij heeft niet stil gezeten: er is veel geïnvesteerd in huisvesting, machines en materieel, om te kunnen groeien en om met de tijd mee te gaan. In 2014 is het nieuwe bedrijfspand in gebruik genomen aan De Landweer op industrieterrein De Harselaar West-West in Barneveld: een hypermoderne staalfabriek, optimaal geautomatiseerd. 

Missie en visie

Van den Brink Staalbouw wil door de combinatie van staalconstructies en prefab betonmontage het verschil maken in volumebouw. Flexibiliteit staat daarbij centraal. “Wij zijn en blijven onderscheidend in een laag prijsniveau en een hoge productiecapaciteit. We zetten in op arbeidsvreugde, veiligheid en kwaliteit.  Dit betekent dat we ons focussen op klantwaarde” legt Kwintenberg uit.

Poedercoaten

Van den Brink Staalbouw poedercoat al haar staalconstructies. Met korte levertijden en zonder meerprijs. “Het grote voordeel van poedercoaten is, dat de kwaliteit veel hoger is dan bij gespoten constructies, de coating veel minder gevoelig is voor beschadigingen en dat de glans langer behouden wordt. Al onze klanten zijn enthousiast over het eindresultaat”, vertelt Robert Kwintenberg. De verwachting is dat er toekomstig steeds meer staalconstructies gepoedercoat worden uitgevoerd, zeker ook vanwege de lage milieubelastingen.

Prefab betonmontage

Naast staalconstructies monteert het Barneveldse bedrijf ook prefab betoncasco’s. Hiermee zijn ze uniek. Robert Kwintenberg: “Onze mensen denken en bouwen in systemen. Jarenlange ervaring in het bouwen van staalconstructies, het in eigen beheer hebben van een uitgebreid kranenpark met hoogwerkers en de vraag van klanten om prefab betoncasco’s te monteren, hebben ertoe geleid dat we hiermee begonnen zijn.”

Groei

Door de sterke behoefte aan nieuwe metrages in logistiek vastgoed, groeit Van den Brink Staalbouw gestaag. Het bedrijf ondervindt daarbij nauwelijks hinder van een tekort aan goed personeel. “Enerzijds zijn we sterk geautomatiseerd, anderzijds is dat de kracht van mensen uit de Veluwe: enorm flexibel, geweldige werkmentaliteit en aanpakkers. Daar maken we toch wel het verschil mee”, besluit Kwintenberg.

 

 


Delen:

Neem contact met ons op

Contact


Van den Brink Staalbouw Barneveld BV

(hoofdkantoor)

De Landweer 1
3771 LN Barneveld (NL)

KvK nr: 55034675

 

Van den Brink Staalbouw Nijverdal BV

Anders Celsiusstraat 17

7442 PB  NIJVERDAL (NL)

KvK nr: 70971099

 

Centrale ligging