Staalprijzen dalen, levertijden lopen op

< Terug naar nieuwsoverzicht
Geplaatst op: 2 February 2017

Na een periode van sterke prijsstijgingen (vanaf november 2016 tot en met januari 2017) in aankoop staalprofielen, lijkt het tij te keren.

Staalprijsontwikkeling

De meeste grote staalprojecten van rond de jaarwisseling zijn ingekocht bij de staalfabrieken. Er is weer een gezond evenwicht in vraag en aanbod. Daarbij is de schrootprijs in de achterliggende periode licht gedaald. Het zijn signalen die normaal gesproken een dalende staalprijs tot gevolg hebben. Op de middellange termijn verwachten wij overigens wel dat de staalprijs op een hoger niveau zal uitkomen dan het huidige prijspeil. Dit komt mede door de antidumpingmaatregelen van de EU op band- en kwartoplaten als ook de koker- en buisprofielen. Deze producten worden veelal toegepast in staalconstructies voor logistiek, parkeergarages en bedrijfshuisvesting.

Levertijden staalconstructies

De levertijden van staalconstructies lopen enorm op. Dit heeft vooral te maken met de grote werkvoorraad bij staalbouwers. Levertijden van 16-20 werkweken zijn de laatste tijd meer regel dan uitzondering. Informeer bij ons naar de mogelijkheden om productieruimte te reserveren voor uw staalprojecten.

 


Delen:

Neem contact met ons op

Contact


Van den Brink Staalbouw Barneveld BV

(hoofdkantoor)

De Landweer 1
3771 LN Barneveld (NL)

KvK nr: 55034675

 

Van den Brink Staalbouw Nijverdal BV

Anders Celsiusstraat 17

7442 PB  NIJVERDAL (NL)

KvK nr: 70971099

 

Centrale ligging