Staalconcepten

Brink Staalbouw, met vestigingen in Barneveld en Nijverdal, behoort tot de grotere staalbouwers van Nederland. Wij zijn gespecialiseerd in het realiseren van XL staalconstructies voor onder andere logistieke centra, parkeergarages en grootschalige industriebouw.

Circulairstaal

Circulairstaal is een staalconcept van Brink Staalbouw, waarbij volledige focus ligt op de principes van circulair ontwerpen en bouwen, ook wel bekend van het concept Cradle to Cradle. Met name met het aspect om demontabel te bouwen, Design for Disassembly, zijn we ver gevorderd.  Gebouwen zijn hierdoor multifunctioneel inzetbaar en geschikt voor tijdelijk gebruik. Bovendien is het staalskelet flexibel, demontabel en aanpasbaar. De restwaarde van gebouwen die circulair gebouwd zijn, is ook hoger dan die van traditionele gebouwen.

Op het Fokker Logistics Park op Schiphol-Oost hebben wij de staalconstructie geleverd voor FOKKER 7. Hiermee hadden we samen met de bouwpartners een wereldprimeur te pakken!

Bekijk in de bovenstaande video de praktijkvoorbeelden van de circulaire metaalketen. De visie van onder andere Xander van Hoof (Delta Development) en Robert Kwintenberg (Brink Staalbouw).

Logistaal

Brink Staalbouw heeft met diverse bouwpartners concepten ontwikkeld, geschikt voor woningbouw, kantoren en utiliteitsbouw. De optimaal geëngineerde staalcomponenten maken deel uit van een groter geheel van wanden en vloeren. Voordeel van de modulaire bouwsystemen is de standaardisatie, flexibiliteit en functionaliteit. Modulaire bouwsystemen zijn hierdoor prijstechnisch snel interessant voor ieder bouwproject.

Zeg het maar

Cookies

Om uw de beste gebruikerservaring te bieden op onze website, maken wij gebruik van cookies.

Lees meer