Bouwen met Staal

Brink Staalbouw is winnaar van de Nationale Duurzaamheidsprijs 2016 en de Nationale Staalprijs 2022. Met vestigingen in Barneveld en Nijverdal zijn de Brinkies koploper in het maken van XXL staalconstructies voor met name distributiecentra, parkeergarages en grootschalige industriebouw. Met zusterbedrijf Circulairstaal® wordt er volop ingezet op circulair en duurzaam bouwen. Plezier maken, kwaliteit leveren en veilig werken zijn de pijlers onder de bedrijfsvoering van de innovatieve staalbouwer.

Missie en visie
Je hebt bouwers en je hebt Brinkies
Monteren staalconstructies

Brinkies zijn gedreven door werkplezier, veiligheid en betrouwbare kwaliteit. Als koploper in het realiseren van grootschalige staalconstructies blijft Brink Staalbouw onderscheidend door een laag prijsniveau, een enorme productiecapaciteit en snelle doorlooptijden. Daarbij halen wij iedere dag plezier en voldoening uit het prettig samenwerken met klanten, leveranciers en collega’s!

Wij vinden het belangrijk om als goed rentmeester om te gaan met de wereld waarin wij leven. Wij  hebben in de Nederlandse staalbouwketen onze krachten gebundeld voor het verder verduurzamen van staal in de bouw. De visie en ambities hebben we vastgelegd in het Bouwakkoord Staal. Met ons zusterbedrijf Circulairstaal® zijn we toonaangevend op het gebied van duurzaam / circulair bouwen. 

 

Historie

 • 1980

  Oprichter Henk van den Brink begint in 1980 samen met zijn broer een bedrijf in de verhuur van kranen en hoogwerkers. Daarnaast worden staalconstructies geproduceerd.

 • 1998

  Beide bedrijfstakken worden gesplitst. Henk gaat zelfstandig verder in een nieuwe BV: Van den Brink Staalbouw BV. De zaken gaan goed en er wordt volop geïnvesteerd in huisvesting, machines en materieel.

 • 2000

  Verhuizing van kantoor en productieruimte van ruim 5.000 vierkante meter naar de Harselaarseweg in Barneveld. 

 • 2014

  Het nieuwe bedrijfspand aan De Landweer op Harselaar West-West in Barneveld wordt in gebruik genomen: een hypermoderne staalfabriek, optimaal geautomatiseerd, geschikt voor volumineuze staalprojecten.

 • 2015

  Met de komst van Robert Kwintenberg treedt er een nieuwe generatie in het bedrijf. Met een frisse blik op staalontwikkelingen, een optimale klantfocus en een enorme innovatiedrang, geeft hij leiding aan de Brinkies.

 • 2016

  Winnaar Nationale Staalprijs categorie Duurzaamheid. Met project Bedrijfsgebouw Fokker 7 op Schiphol-Oost, hebben we samen met de betrokken bouwpartners deze prestigieuze prijs gewonnen. 

 • 2018

  Aankoop kavel 13.500 m2 op bedrijventerrein 't Lochter III in Nijverdal. Nieuwbouw Brink Staalbouw in Nijverdal. Overdracht van alle aandelen Van den Brink Staalgroep BV door Kwintenberg Holding BV.

 • 2019

  In 2019 zijn de productiehallen in Barneveld uitgebreid met ruim 4.000 vierkante meter. De totale bedrijfsoppervlakte is hiermee vergroot tot ruim 20.000 vierkante meter. 

 • 2020

  Aankoop van 23.500 m2 grond op 't Lochter III in Nijverdal  ten behoeve van uitbreiding van onze productiehallen. In totaal beschikken we nu in Nijverdal over ca 37.000 m2 aan productieoppervlakte en opslagterrein.

  Ons concept Circulairstaal® gaat als zusterbedrijf zelfstandig verder onder de naam Circulairstaal BV.

 • 2022

  Wij hebben in de Nederlandse staalbouwketen onze krachten gebundeld voor het verder verduurzamen van staal in de bouw. De visie en ambities hebben we vastgelegd in het Bouwakkoord Staal. Winnaar Nationale Staalprijs 2022.

 • 2023

  Aankoop huidige pand in Barneveld van voormalig verhuurder. Viering van het 25 jarig jubileum van de Brinkies.

 • 2024

  Pieter Hermsen en Aniek Averesch volgen per 1 januari 2024 Robert Kwintenberg op als nieuwe directie van Brink Staalbouw en Circulairstaal®.

  Robert Kwintenberg blijft als aandeelhouder en adviseur betrokken bij Brink Staalbouw.

Onze kracht

De Brinkies zijn gespecialiseerd in XXL staalconstructies voor met name logistieke centra, parkeergarages en grootschalige industriebouw. De kracht van Brink Staalbouw is samengevat in onderstaande vijf punten:

 • Platte, flexibele organisatie met eigen opleidingstrajecten voor jonge talenten
 • Maximaal geautomatiseerde productieruimte met productiecapaciteit van ca. 45.000 ton staal op jaarbasis
 • Eigen vrachtwagens, kranen en hoogwerkers
 • Gepoedercoate staalconstructies, zonder meerprijs
 • Positieve werkmentaliteit van medewerkers die snelheid van handelen mogelijk maakt

Wij staan bekend om onze concurrerende prijzen, onze korte doorlooptijden en hoogwaardige kwaliteit van staalconstructies.

Snelheid en flexibiliteit tijdens het werk is voor ons een voorwaarde. Daarom beschikken onze montageteams  over een eigen professioneel wagenpark met: 

 • 7 eigen vrachtwagens met uitschuifbare opleggers;
 • 40 hoogwerkers;
 • 10 eigen mobiele kranen van 45 tot 180 ton, waaronder 2 mobiele rupskranen van 60 ton en 160 ton en een AT6 eLift torenkraan

Hebben we meer capaciteit nodig, dan kunnen we uiteraard voldoende materieel van derden inhuren.

Brink Staalbouw
Brink Staalbouw

Zeg het maar

Cookies

Om uw de beste gebruikerservaring te bieden op onze website, maken wij gebruik van cookies.

Lees meer