Je hebt bouwers en je hebt Brinkies

Brink Staalbouw, met vestigingen in Barneveld en Nijverdal, behoort tot de grotere staalbouwers van Nederland. Wij zijn gespecialiseerd in het realiseren van XL staalconstructies voor onder andere logistieke centra, parkeergarages en grootschalige industriebouw.

Missie en visie
Je hebt bouwers en je hebt Brinkies
Monteren staalconstructies

Gedreven door werkplezier, veiligheid en betrouwbare kwaliteit. Brink Staalbouw wil als specialist in XXL staalconstructies zich blijvend onderscheiden door snelheid, een laag prijsniveau en een hoge productie capaciteit. Prettig samenwerken en een duurzame relatie opbouwen met onze klanten, leveranciers en medewerkers. Daaruit halen wij plezier en iedere dag opnieuw de motivatie om voor en met elkaar aan de slag te gaan! Daarbij hoort ook dat wij oog hebben voor de wereld om ons heen, deze hebben wij te leen en dienen daar verantwoordelijk mee om te gaan.

 

Historie

 • 1980

  Oprichter Henk van den Brink begint in 1980 samen met zijn broer een bedrijf in de verhuur van kranen en hoogwerkers. Daarnaast worden staalconstructies geproduceerd.

 • 1998

  Beide bedrijfstakken worden gesplitst en Henk gaat verder in de staalbouw. De zaken gaan goed en er wordt volop geïnvesteerd in huisvesting, machines en materieel.

 • 2014

  Het nieuwe bedrijfspand aan De Landweer op Harselaar West-West in Barneveld wordt in gebruik genomen: een hypermoderne staalfabriek, optimaal geautomatiseerd, geschikt voor volumineuze staalprojecten.

 • 2015

  Met de komst van ing. Robert Kwintenberg treedt er een nieuwe generatie in het bedrijf. Met een frisse blik op staalontwikkelingen, een optimale klantfocus en een enorme innovatiedrang, geeft hij leiding aan ca. 120 personeelsleden.

 • 2018

  In 2018 heeft Brink Staalbouw een nieuwe vestiging op bedrijventerrein 't Lochter III in Nijverdal geopend. Ook zijn in dat jaar alle aandelen van het bedrijf overgenomen door Kwintenberg.

 • 2019

  In 2019 zijn de productiehallen in Barneveld uitgebreid met ruim 4.000 vierkante meter. De totale bedrijfsoppervlakte is hiermee vergroot tot ruim 25.000 vierkante meter. De productiecapaciteit bedraagt ca 35.000 ton staal op jaarbasis.

Onze kracht

Brink Staalbouw is sterk in volume projecten waar staalconstructies worden gecombineerd met (delen van) prefab betoncasco’s, dak- en gevelbekledingen. De kracht van Brink Staalbouw is samengevat in onderstaande vijf punten:

 • Platte, flexibele organisatie
 • Maximaal geautomatiseerde productieruimte met enorme productiecapaciteit
 • Eigen vrachtwagens, kranen en hoogwerkers
 • Gepoedercoate staalconstructies, zonder meerprijs
 • Positieve werkmentaliteit van medewerkers die snelheid van handelen mogelijk maakt

Door de bovenstaande punten zijn wij in staat om onze producten tegen concurrerende prijzen aan te bieden en onze opdrachten binnen de gestelde randvoorwaarden op te leveren.

Snelheid en flexibiliteit tijdens het werk is voor ons een voorwaarde. Daarom beschikken onze montageteams  over een eigen professioneel wagenpark met: 

 • 6 eigen vrachtwagens met uitschuifbare opleggers;
 • 40 hoogwerkers;
 • 9 eigen mobiele kranen van 45 tot 220 ton, waaronder 2 mobiele rupskranen van 60 ton en 160 ton.

Hebben we meer capaciteit nodig, dan kunnen we uiteraard voldoende materieel van derden inhuren.

Brink Staalbouw
Wagenpark Brink Staalbouw
Circulairstaal

Circulairstaal is een staalconcept van Brink Staalbouw, waarbij volledige focus ligt op de principes van circulair ontwerpen en bouwen, ook wel bekend van het concept Cradle to Cradle. Met name met het aspect om demontabel te bouwen, Design for Disassembly, zijn we ver gevorderd.  Gebouwen zijn hierdoor multifunctioneel inzetbaar en geschikt voor tijdelijk gebruik. Bovendien is het staalskelet flexibel, demontabel en aanpasbaar. De restwaarde van gebouwen die circulair gebouwd zijn, is ook hoger dan die van traditionele gebouwen.

Op het Fokker Logistics Park op Schiphol-Oost hebben wij de staalconstructie geleverd voor FOKKER 7. Hiermee hadden we samen met de bouwpartners een wereldprimeur te pakken!

Bekijk in de bovenstaande video de praktijkvoorbeelden van de circulaire metaalketen. De visie van onder andere Xander van Hoof (Delta Development) en Robert Kwintenberg (Brink Staalbouw).

Logistaal

Brink Staalbouw heeft met diverse bouwpartners concepten ontwikkeld, geschikt voor woningbouw, kantoren en utiliteitsbouw. De optimaal geëngineerde staalcomponenten maken deel uit van een groter geheel van wanden en vloeren. Voordeel van de modulaire bouwsystemen is de standaardisatie, flexibiliteit en functionaliteit. Modulaire bouwsystemen zijn hierdoor prijstechnisch snel interessant voor ieder bouwproject.

Zeg het maar

Cookies

Om uw de beste gebruikerservaring te bieden op onze website, maken wij gebruik van cookies.

Lees meer